Catering dla pracowników budowlanych

catering dla pracowników budowlanych

Korzyści z zapewnienia pracownikom budowlanym cateringu na miejscu realizowanych prac jest wiele. Zapewnienie wyżywienia na placu budowy może okazać się jednym ze skutecznych sposobów przyczyniających się do terminowego realizowania prac. Duże firmy budowalne mogą zapewnić swoim ciężko pracującym pracownikom zdrowe i pożywne posiłki, które w obecnych czasach są łatwo dostępne i niedrogie. Dodatkowo, wspólnie spożywane posiłki mogą stać się doskonałą okazją do poprawy pracy zespołowe i zwiększenia produktywności.

Catering dla pracowników budowlanych – względy finansowe

Catering z dostawą na miejsce pracy może przyspieszyć i usprawnić czas poświęcony na spożywanie posiłków. Czas lunchu i przerw można zarządzać w zależności od liczby pracowników, kontrolując jednocześnie harmonogram i terminy. Możemy wyeliminować potrzebę uwzględniania czasu, w którym pracownicy opuszczają miejsce pracy i udają się do okolicznych punktów gastronomicznych, a także ewentualne opóźnienia z tym związane. Dzięki temu prognozy dotyczące ram czasowych mogą być bardziej precyzyjne i prostsze do zrealizowania. Co więcej, decydując się na catering na miejscu często można wynegocjować korzystniejsze warunki cenowe z racji na nawiązanie długoterminowych relacji z dostawcami. Jakoś i ilość są często wyższe, a koszty dla firmy i pracowników ograniczone.

Catering dla pracowników budowlanych- dodatkowa wygoda

Plac budowy może okazać się miejscem zlokalizowanym w odległym od centrum obszarze przemysłowym, gdzie dostępnych jest niewiele placówek gastronomicznych. Może to utrudniać pracownikom dostęp do jedzenia i napojów, a także rozciągnąć czas poświęcany na dojazdy i spożywanie posiłków. Catering na miejscu to wygodny sposób na zapewnienie szerokiego wachlarza opcji żywieniowych dla personelu, przy jednoczesnym zaspokojeniu różnych preferencji dietetycznych. Mamy możliwość stworzenia na miejscu rozwiązań cateringowych dostosowanych do potrzeb pracowników.

Sposób na poprawę produktywności i wzmocnienie więzi

Catering na miejscy daje możliwość wzajemnego poznania się pracowników. Mogą oni spożywać razem posiłki, a fakt, że są one dostarczane na miejsce pozwala im odczuć, że jest to faktycznie czas wolny. Zapewnienie pracownikom możliwości odprężenia się może poprawić ich wydajność w czasie, który poświęcają na pracę. Jednocześnie, powinno to korzystnie wpłynąć na ich wzajemne relacje i umocnić poczucie bycia częścią zespołu. Praca na budowie jest wymagająca pod względem fizycznym. Zapewnienie dostępu do pożywnych posiłków może mieć dodatkową zaletę w postaci utrzymania wydajności i motywacji. Potrzebny jest catering dietetyczny? Posiłki dietetyczne również nie stanowią problemu.

Może Cię również zainteresować:

Jak wypromować małą firmę z cateringiem dietetycznym?